Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ




Την προηγούμενη Πέμπτη στις 20 Φεβρουαρίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφάλισης και Περίθαλψης, (ΕΔΟΕΑΠ), που προέρχονται από την ΕΣΗΕΑ, ενημέρωσαν το Μεικτό Συμβούλιο της Ένωσης για την κατάσταση του Ταμείου.
Όπως είναι ίσως ήδη γνωστό, το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ ζήτησε με γραπτό αίτημα από τις δημοσιογραφικές ενώσεις ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΣΗΕΜΘ, τα μέλη των οποίων ασφαλίζονται στον Οργανισμό,  αίτημα για δανειοδότηση ύψους 5 εκατ. προκειμένου να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του Απριλίου.
Επίσης ζήτησε από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ την προκαταβολή του αγγελιοσήμου των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο Συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Πάνος Σόμπολος, η διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ενώ κατ’ αρχή ήταν αρνητική εν τέλει δέχθηκε να δώσει το ποσόν  των 2.454.000 ευρώ, ως προκαταβολή του αγγελιοσήμου του μηνός Ιανουαρίου, οπότε και ξεπεράστηκε το πρόβλημα, και εάν η παροχή του αγγελιοσήμου συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, δεν θα υπάρξει άμεσο ταμειακό πρόβλημα και κατά τους επόμενους μήνες.
Ο ΕΔΟΕΑΠ εισπράττει από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ αγγελιόσημο ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ ετησίως.
Από τις ενώσεις, η Ένωση των Διοικητικών της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι δεν έχει χρήματα για να προχωρήσει σε δανεισμό, ενώ οι άλλες ενώσεις δεν απάντησαν έως τώρα.
Σε ότι αφορά τα οικονομικά του Ταμείου.
Τα αποθεματικά ανέρχονται στο ποσόν των
Από αυτά, τα 15 εκατ. ευρώ είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, 7,86 εκατ. ευρώ σε ομόλογα, 1,5 εκατ. ευρώ σε μετοχές, 4,1 εκατ. ευρώ σε αμοιβαία κεφάλαια ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 3,7 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ είχαν τις προηγούμενες ημέρες συναντήσεις με τους νέους υπουργούς Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, και αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.
Οι διοικήσεις της Ένωσης και του Ταμείου, έλαβαν διαβεβαιώσεις, ότι δεν πρόκειται να θιγεί το αγγελιόσημο ενώ εξετάζεται η επέκτασή του στο διαδίκτυο.
Επίσης εξετάζεται θετικά το θέμα της ρύθμισης για την ασφάλιση των εργαζομένων στα ειδησεογραφικά site και την είσπραξη των εισφορών από τα ταμεία του Τύπου.
Σε ότι αφορά την απώλεια των αποθεματικών εξαιτίας της απομείωσης των ελληνικών κρατικών ομολόγων με το PSI, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποσχέθηκε, ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να αναπληρωθούν, όπως και των άλλων φορέων ασφάλισης, μέσω του ταμείου εθνικού πλούτου που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν.
Οι υπουργοί ζήτησαν τέλος από τους εκπροσώπους του κλάδου, να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα ζητήματα αυτά.
Η γενική συνέλευση των μελών μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ έχει προγραμματισθεί για τις 28 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ , στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Σ.Ε.Φ. – Αίθουσα  ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (Δ/νση Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου, Νέο Φάληρο )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου