Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Παράταση «ζωής» για ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μία μικρή... παράταση «ζωής» φαίνεται πως πήρε ο ΕΔΟΕΑΠ, μετά την τριμερή συνάντηση (εργοδότες, ενώσεις, κυβέρνηση) στο υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη (20/9). Συμφωνία, πάντως δεν υπήρξε ως προς τον πόρο που θα αντικαταστήσει το αγγελιόσημο, με τις εργοδοτικές ενώσεις να αντιδρούν στην προοπτική καταβολής εργοδοτικής εισφοράς, με τη δικαιολογία πως δεν μπορούν να δεσμεύσουν τους... διαδόχους τους. Οι τρεις πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους... χωρίς να οριστεί, όμως ημερομηνία.

Θετική κρίνεται η δέσμευση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλου πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον ΕΔΟΕΑΠ. Η πρόταση των Ενώσεων ήταν να βρει τρόπο η κυβέρνηση να παρατείνει την καταβολή του ποσοστού από το αγγελιόσημο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να συνεχιστούν οι συζητήσεις και να βρεθεί συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για το ποσοστό εισφορών που θα αναλογεί στην κάθε πλευρά (αντί αγγελιοσήμου). Η κυβέρνηση δεσμεύεται μόνον όσον αφορά στην εθνική σύνταξη».

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Η σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλου με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα στην κατεύθυνση της συμμετοχής εργοδοτών και εργαζομένων στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ΕΔΟΕΑΠ. Ο διάλογος θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα  των εργαζομένων στα ΜΜΕ και την εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ».


     Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η εκπρόσωπος των Εργαζομένων του ΑΠΕ - ΜΠΕ στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Ασπασία Βελονάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου